Eerste van 40 LNG-tankers te water

0
eerste casco van Parsifal-tankers
(foto Concordia Damen)

De eerste van 40 binnenvaarttankers op LNG die Concordia Damen bouwt voor Shell en J.P. Morgan, is te water gelaten op de cascowerf in Servië. De afbouw gebeurt in Werkendam samen met CCM3.

Concordia Damen tekende eind vorig jaar het contract voor de milieuvriendelijke schepen. De schepen uit de Parsifal-serie worden straks door Shell gecharterd. De exploitatie gaan de VT Group en Marlow Navigation verorgen.

Geringe diepgang

Het eerste schip gaat Blue Marjan heten. De schepen zijn 110 x 11,45 meter, krijgen een LNG-voortstuwing met een lage emissie en zijn geschikt voor zeer geringe diepgang. Ze gaan minerale oliën vervoeren tussen Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en diverse Rijnbestemmingen.

“We zijn verheugd deze mijlpaal in dit belangrijke project te hebben bereikt,” zei Chris Kornet, CEO van Concordia Damen, bij de tewaterlating van de eerste. “De Parsifal-tankers vertegenwoordigen een nieuwe generatie milieubewuste schepen die een belangrijke rol zullen spelen in de maritieme energietransitie. We kijken ernaar uit om dit project de komende maanden verder te ontwikkelen.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.