- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSailing Kids vaart met Eendracht naar Aalborg

  Sailing Kids vaart met Eendracht naar Aalborg

  - Advertentie -

  Delen

  Zeilschip Eendracht maakt een 5-daagse actieve zeilreis naar Aalborg in Denemarken met ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassen. Zaterdag 29 juni kiezen 28 deelnemers tussen de 15 en 26 jaar, met hun begeleiders vanaf de Trawlerkade in IJmuiden het ruime sop aan boord van Nederlands grootste driemastschoener.

  De Eendracht maakt zeer uiteenlopende zeilreizen, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische oversteek. En dit jaar een bijzondere tocht naar Aalborg in samenwerking met Sailing Kids. Stichting Zeilschip Eendracht zet zich samen met haar ruim 300 vrijwilligers in om aan jongeren, kansarmen, zieken en ouderen letterlijk de wind in de zeilen te bieden.

  Teamspirit

  Aan boord worden mensen geïnspireerd tot het bevorderen en stimuleren van teamspirit, waarbij de focus ligt op discipline, samenwerken, zelfrespect en vooral je veilig te voelen. Het zelfvertrouwen wordt vergroot, nieuwe vriendschappen gemaakt en niets is mooier dan een paar dagen even niet te worden geconfronteerd met je ziekte of vervelende omstandigheden.

  Mensen ontmoeten die op een vergelijkbare manier een andere kijk op het leven hebben gekregen, dat is waar het de komende vijf dagen om draait. De deelnemers zeilen actief mee en draaien mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Tijdens de zeilreis zijn er professionele begeleiders en een scheepsarts aan boord, die eventueel kunnen helpen bij vragen en/of problemen. Ervaren kwartiermeesters leiden de verschillende wachten in goede banen.

  Tof avontuur

  “We gaan dit toffe avontuur aan, onze eerste echte zeereis. Het zal een fantastische beleving zijn om deze reis met leeftijdgenoten te maken die in hetzelfde schuitje zitten. Even al je zorgen aan de wal te laten!” Aldus Maik Koster, de voorzitter van Sailing Kids.

  Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een groot zeilschip.

  Hoofdsponsor Stichting C.J. Jaski Fonds biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten uitgevoerd door Stichting Zeilschip Eendracht. Het gezamenlijke hoofddoel van de stichtingen is jongeren alle aspecten van het zeezeilen te laten beleven.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -