- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWS renoveert sluisdeuren Koninginnensluis in Vreeswijk

RWS renoveert sluisdeuren Koninginnensluis in Vreeswijk

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat werkt van 12 april tot uiterlijk 31 mei aan de Koninginnensluis in Vreeswijk (Nieuwegein). Het gaat om een vervolgrenovatie. Tijdens dit eerste deel worden de sluisdeuren ter hoogte van de Emmabrug aangepakt.

De sluisdeuren van de monumentale Koninginnensluis sluiten niet meer goed, doordat de scharnieren (taatsen) ervan versleten zijn. Die scharnieren zijn belangrijk voor het schutten van schepen en voor de waterkerende functie van de sluisdeuren.

Scharnieren

Tijdens de renovatie worden onder andere deze scharnieren vervangen. De sluisdeuren worden daarvoor uit de sluis gehesen en later weer teruggeplaatst. Het renoveren van de sluisdeuren gebeurt op een andere locatie.

Op zijn vroegst eind 2022 volgt het tweede deel van de vervolgrenovatie. Dan vernieuwt Rijkswaterstaat onder andere de bediening en besturing, en wordt de sluis aangepast aan de nieuwste richtlijnen. “Uiteraard wordt de historie van de sluis hierbij niet uit het oog verloren”, aldus de vaarwegbeheerder.

Omvaren

De Koninginnensluis is tijdens de werkzaamheden gestremd voor scheepvaart. Dit duurt naar verwachting tot uiterlijk 31 mei 2021. Om het Merwedekanaal te bereiken, kan de beroepsvaart en recreatievaart omvaren via het Lekkanaal, de Beatrixsluis, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Zuidersluis. De omleiding wordt aangegeven op borden langs de Lek, het Merwedekanaal en Hollandse IJssel en staat op www.vaarweginformatie.nl.

De Koninginnensluis in Vreeswijk. (foto Rijkswaterstaat)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -