- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUitdagende evacuatie zieke zeeman van tanker

Uitdagende evacuatie zieke zeeman van tanker

- Advertentie -

Delen

KNRM Den Helder is in het weekend van 18 en 19 april na een alarm van de Kustwacht uitgerukt voor een medische evacuatie op de Noordzee. Een van de opvarenden van een 140 meter lange tanker moest met spoed naar het ziekenhuis. Waar hij aan leed, is niet bekendgemaakt.

De koers van het schip werd verlegd en zo kon de reddingboot Koos van Messel, die als reserveboot de reddingboot Joke Dijkstra vervangt, het schip tegemoet varen. Na 30 mijl varen ontmoetten de reddingboot en tanker elkaar. De tanker minderde vaart en maakte lij voor de reddingboot.

Loodsladder

De loodsladder werd aan lijzijde naar beneden gelaten en de patiënt stapte over. Door zijn toestand was dat volgens de KNRM nogal een toer. IN het reddingrapport staat: “Vanwege de deining is het einde van de loodsladder soms twee meter boven ons. Dus ze lieten de ladder nog verder zakken tot de waterlijn. De ladder werd naar binnen getrokken om geen druk op de touwen van de ladder te krijgen. De patiënt kwam met wat aarzeling naar beneden en werd achterin het stuurhuis neergezet.”

De bemanning van de reddingboot bedankt het schip voor de medewerking en daarna stoomde de Koos van Messel richting Den Helder. De patiënt is overgegeven aan het gereedstaande transport om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -