- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRPA 15 heeft de primeur bij nieuwe locatie De Haas

RPA 15 heeft de primeur bij nieuwe locatie De Haas

- Advertentie -

Delen

Met zijn 30 meter en zo’n 320 ton is de RPA 15 een flinke jongen. Maar de 820 tons Travelift van De Haas Rotterdam had er woensdag 8 juni geen enkele moeite mee om het patrouillevaartuig van Havenbedrijf Rotterdam droog te zetten. De RPA 15 ondergaat de komende weken een grondige onderhoudsbeurt bij de nieuwe werflocatie van De Haas Shipyards op het RDM-terrein.

De Haas Rotterdam is een tweede locatie van De Haas Shipyards, het Maassluise familiebedrijf dat al meer dan 140 jaar actief is in scheepsbouw. De nieuwe faciliteiten op Heijplaat liggen direct aan de Nieuwe Maas en zijn in hechte samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam ontwikkeld. Op de centrale en goed bereikbare plek in het Rotterdamse havengebied kunnen scheepseigenaren snel terecht voor inspectie, onderhoud en reparatie aan allerlei type schepen: patrouillevaartuigen, sleepboten, werkschepen, jachten, waterbussen en zogeheten Fast Crew Suppliers (die personeel en voorraden vervoeren naar offshore platforms en windmolenparken op de Noordzee).

(foto De Haas Shipyards)

Snel en flexibel droogzetten

De Travelift 820 is de ster van De Haas Rotterdam. Daarmee kunnen schepen snel, behoedzaam en flexibel worden drooggezet. Bij de RPA 15, die sinds 1985 in de vaart is, duurde het slechts een klein uurtje om veilig in de hijsbanden te belanden.

Anders dan bij droogdokken zijn geen uitgebreide voorbereidingen nodig om aan het onderwaterschip te werken. De eerste visuele inspectie kan zelfs al plaatsvinden als een schip nog in de hijsbanden hangt. Als er werkzaamheden nodig blijken, kan het vaartuig op het vloeistofdichte en versterkte werfterrein worden gestald. Technici kunnen er dan van alle kanten bij.

Tot 820 ton en 80 meter

De Travelift op RDM West kan schepen tot 80 meter lengte hijsen. De maximumcapaciteit is 820 ton. De insteekhaven is 15 meter breed en heeft een diepgang van 8,50 meter. Daarmee kunnen vrijwel alle gangbare werkvaartuigen en jachten snel en veilig worden drooggezet.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -