- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam ziet totale overslag dalen ondanks groei bij containers

Rotterdam ziet totale overslag dalen ondanks groei bij containers

- Advertentie -

Delen

De haven van Rotterdam heeft in de eerste zes maanden van 2018 een overslag gerealiseerd van 232,8 miljoen ton. Dat is 2,2 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2017. De containeroverslag groeide wél: 6,2 procent meer (in TEU’s).

Het marktaandeel van Rotterdam ten opzicht van de andere havens in de Hamburg-Le Havre range is in de containersector toegenomen van 30,9 procent in het eerste kwartaal van 2017 naar 31,2 procent in et eerste kwartaal van dit jaar.

De groei bij de containers heeft echter de daling in de overslag van nat en droog massagoed niet kunnen compenseren. De teruggang bij massagoed zat vooral in de overslag van kolen, ruwe olie en minerale olieproducten zoals stookolie. De kolenoverslag is gedaald onder andere als gevolg van het sluiten van kolengestookte energiecentrales, lagere energieproductie van nog operationele centrales en minder aanvoer van cokeskolen voor de staalindustrie.

Opvallende groeisegmenten waren LNG en biomassa met ruime verdubbelingen ten opzichte van overslagvolumes in dezelfde periode vorig jaar. Maar hier gaat het om relatief kleine volumes.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -