ROC Vereniging

0

Het BVB voert al jaren het secretariaat voor de ROC Vereniging. Deze vereniging vertegenwoordigt een groot deel van de regionale overslag centrales in Nederland.

Via de ROC komt het BVB in contact met overslagbedrijven, wat van toegevoegde waarde is voor het netwerk. De meeste overslagcentrales hebben een kade om de binnenvaart te ontvangen. De leden staan allemaal op de website www.rocnl.com. Deze website is dit jaar volledig vernieuwd en weer helemaal up-to-date. Het BVB ondersteunt het dagelijks bestuur met administratieve en organisatorische zaken. Zoals het organiseren van de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Deze wordt altijd bij een van de leden gehouden. Na een bedrijfsbezoek wordt de ALV gehouden en aansluitend een hapje en drankje. Het dagelijks bestuur plant op dit moment de ALV voor 2017. Die zal in het najaar plaatsvinden.

Boek Boegwater over het varende bestaan

Het BVB is benaderd door de uitgever van het boek Boegwater om ons te wijzen op dit nieuwe boek dat half september verschijnt. Boegwater biedt een schets van 90 jaar binnenvaartgeschiedenis. Van zeilend vrachtschip tot 4.000-
tonners. Van geen communicatiemiddelen naar boordcomputer en auto aan boord. Van gezin aan boord naar misschien meer een mannenmaatschappij.

Schrijfster Karin Anema is in de wereld van de binnenvaart gestapt door mee te varen met het ms Neerlandia. Ze heeft haar oren en ogen de kost gegeven en diverse ondernemers gesproken. Ze heeft geluisterd naar hun verhalen over hun strijd om het bestaan, over vroeger, over de toekomst.

Met een reconstructie van de levens van de ondernemer en zijn Kaapverdische matroos legt Karin Anema de binnenvaartcultuur bloot. Universele thema’s als doorzettingsvermogen, generatieconflicten, integratie en discriminatie overstijgen het particuliere verhaal.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.