- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAuto’s op Waalkade verboden, ontheffing mogelijk voor schepen

Auto’s op Waalkade verboden, ontheffing mogelijk voor schepen

- Advertentie -

Delen

Vanaf 1 september is de gehele Waalkade in Nijmegen in beide richtingen gesloten voor voertuigen. Uitzondering zijn er voor lijnbussen en ontheffinghouders, waaronder de scheepvaart. Handhaving van dit verbod gaat plaatsvinden met behulp van camera’s, is te lezen op Binnenvaartkennis.nl.

Schippers komen in aanmerking voor ontheffing. Bijvoorbeeld als hun auto aan of van boord willen zetten, moeten repareren of als cruiseschepen gasten in- of ontschepen. Daarvoor moeten ze hun voertuig (kenteken) tijdig aanmelden op de website van gemeente Nijmegen. De Havendienst beoordeelt de aanmelding en voert die als ontheffing in het systeem.

Wel of niet aanmelden?

De oostelijk Waalkade tegenover het Casino en de horecazaken is al een aantal jaren gesloten voor autoverkeer. Nu komt daar de westelijke Waalkade (tussen Grote Straat en Veemarkt) bij. Daar bevindt zich ook de autoafzetplaats. Het lage gedeelte van de autoafzetplaats valt echter buiten het verbod. Aanmelden van het kenteken is daarvoor dus niet nodig.

“Het hoge gedeelte valt wel onder het verbod”, waarschuwt Binnenvaartkennis.nl. “Ligt u dus kop voor aan de autoafzetplaats of heeft u de autokraan voorop dan moet u het kenteken wel aanmelden.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -