- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijkswaterstaat wijzigt marifoonkanalen op 20 locaties

Rijkswaterstaat wijzigt marifoonkanalen op 20 locaties

- Advertentie -

Delen

Op 1 januari 2023 wordt een aantal marifoonkanalen voor de scheepvaart aangepast. Vooruitlopend daarop start Rijkswaterstaat op 26 september met het wijzigen van de kanalen op twintig opstelpunten.

De World Radio Conference, die mondiaal bepaalt welke kanalen waarvoor worden gebruikt, heeft vastgesteld welke analoge marifoonkanalen met ingang van 2023 voor digitale datacommunicatie bestemd zijn. Daarvoor is radiocommunicatiesysteem VDES opgestart. Dit systeem werkt in de Marine Mobile VHF-band.

Volkeraksluizen

De consequentie hiervan is dat een aantal opstelpunten van RWS een ander marifoonkanaal moet gaan gebruiken. Het huidige kanaal is dan niet meer beschikbaar voor spraakcommunicatie op de betrokken bruggen, sluizen en verkeerspost.

Voor heel Rijkswaterstaat gaat het om twintig opstelpunten. In onderstaand overzicht is te zien om welke punten dit gaat en wanneer het kanaal wordt gewijzigd. Het gaat onder andere om Sluis Maasbracht, Sluis Panheel en de Volkeraksluizen.

Borden

Op maandag 26 september start de gefaseerde aanpassing van de apparatuur. Ook wordt die dag de bebording met het juiste VHF-kanaal gewijzigd. De nieuwe VHF-kanalen zijn vastgesteld in overleg met Agentschap Telecom, Belgische Agentschap Telecom (BIPT) en Port of Antwerp.

Voor de locaties Dorkwerd, Farmsum, Groningen, Hollum en Terschelling wordt de planning nog bekend gemaakt. Deze is binnenkort te vinden op vaarweginformatie.nl.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -