- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijkswaterstaat verlaagt kribben en oevers Pannerdensch Kanaal

Rijkswaterstaat verlaagt kribben en oevers Pannerdensch Kanaal

- Advertentie -

Delen

De plannen voor het verlagen van 35 kribben en vijf oevers in het Pannerdensch Kanaal zijn klaar. De ontwerpbesluiten liggen ter inzage en tot en met 18 augustus kunnen belanghebbenden erop reageren.

Aanleiding van de maatregelen is dat het Pannerdensch Kanaal niet goed doorstroomt bij hoogwater. Om de hoogwaterveiligheid te vergroten, verlaagt Rijkswaterstaat de kribben en oevers. Hierdoor neemt de kans op overstromingen af in het hele rivierengebied.

Ontwerpbesluiten

Om deze maatregel mogelijk te maken, hebben Rijkswaterstaat en andere overheden de afgelopen periode verschillende ontwerpbesluiten voorbereid. De zes ontwerpbesluiten zijn op 8 juli ter inzage gelegd. Tegelijkertijd, omdat ze nauw met elkaar samenhangen. De provincie Gelderland coördineert dit proces.

Tot en met woensdag 18 augustus 2021 liggen alle ontwerpbesluiten voor het project ‘Krib- en oeververlaging Pannerdensch Kanaal’ ter inzage. De provincie heeft hiervoor een speciale website ingericht: Coördinatie procedures Provincie Gelderland.

Inzien

De stukken zijn, tijdens reguliere openingstijden, ook in te zien op een aantal locaties:

  • receptie provinciehuis van de provincie Gelderland, Markt 11, 6811 CG in Arnhem
  • balie publiekshal gemeentehuis van de gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6, 6681 BJ in Bemmel
  • het Klant Contact Centrum (KCC) van het gemeentehuis van de gemeente Zevenaar, Kerkstraat 27, 6901 AA in Zevenaar

Iedereen kan tijdens de inzageperiode de stukken inzien en een zienswijze indienen op de ontwerpbesluiten. Zo’n zienswijze is een inhoudelijke reactie op de besluiten. Indienen kan via e-mail, per post of mondeling.

Provincie Gelderland zorgt ervoor dat alle zienswijzen worden doorgestuurd naar het betreffende bevoegd gezag: provincie, gemeenten, waterschap, Rijkswaterstaat of RVO. Zij verwerken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten en vergunningen. De Reactienota en de definitieve besluiten worden eind 2021/begin 2022 verwacht.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -