- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijkswaterstaat sluit hoogwaterkering Ravenswaaij

Rijkswaterstaat sluit hoogwaterkering Ravenswaaij

- Advertentie -

Delen

Dit weekend sluit Rijkswaterstaat de hoogwaterkering Ravenswaaij in het Amsterdam-Rijnkanaal. Er is namelijk een hoogwatergolf in aantocht, waarbij een waterstand van ruim boven NAP +5 meter verwacht wordt. De scheepvaart moet rekening houden met  beperkte hinder.

Het zuidelijk deel van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Ravenswaaij en Tiel, staat in normale omstandigheden in open verbinding met de Lek. Op dit deel van het kanaal stijgt en daalt het waterpeil dan mee met dat van de Lek.

Prinses Marijkesluis

Bij een verwachte hoge waterstand sluit Rijkswaterstaat de hoogwaterkering. Deze bestaat uit een keerschuif die in het kanaal zakt. Met het sluiten van de kering beschermt Rijkswaterstaat het gebied langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen de Lek en de Waal (tussen Ravenswaaij en Tiel) tegen het hoge water.

Schepen kunnen na de sluiting nog wel varen maar ze moeten gebruikmaken van de naast de keerschuif gelegen Prinses Marijkesluis. Dit kan een beperkte vertraging opleveren, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Dijkversterking

In het najaar van 2020 is een stuk dijk aan de oostzijde, nabij de Oostertiendweg, gedeeltelijk versterkt. De vervolgwerkzaamheden kunnen niet in het hoogwaterseizoen worden uitgevoerd en komen later aan de beurt. Om in de tussentijd de stabiliteit van de dijk te verzekeren, voert Rijkswaterstaat in de komende week over een lengte van 550 meter een tijdelijke aanpassing uit aan een achterliggende sloot.

Zolang dat niet gerealiseerd is, houdt Rijkswaterstaat het peil op het kanaal lager. De keerschuif wordt daarom nu al gesloten bij een peil van NAP +3,60 meter.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -