Reparatie sluis Wusterwitz kan eindelijk beginnen

0
(foto WNA Magdenburg)

Binnenkort start de reparatie van de tweede sluis Wusterwitz op het Elbe-Havel-kanaal. De aannemer gaat schade aan het beton repareren en de besturings- en elektrotechniek vernieuwen.

De sluis had eigenlijk al in 2013 in bedrijf moeten gaan, maar dat ging niet door nadat er scheuren in de betonconstructie waren vastgesteld. De werkzaamheden werden daarop stilgelegd.

In 2016 gaf de rechter een onderzoek in opdracht. Het rapport is sinds september 2019 klaar en moet nog door de betrokken partijen worden beoordeeld. In het rapport worden de oorzaak en omvang van de schade beschreven en adviezen verstrekt voor de reparatie.

Bouwfouten

Het is onduidelijk hoe lang het juridische traject nog gaat duren en vast komt te staan wie verantwoordelijk is voor de bouwfouten. De Duitse vaarwegbeheerder wil niet wachten met de reparatie tot de gerechtsprocedures zijn afgerond en heeft het werk daarom aanbesteed.

In 2022 zou de sluis de sluis Wusterwitz dan eindelijk kunnen worden geopend. Ze is een belangrijke schakel in de binnenvaartverbinding tussen Maagdenburg en Brandenburg.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.