Jan Hendrik Dronkers wordt hoogste ambtenaar bij I en W

0
Jan Hendrik Dronkers was in 2019 gastspreker tijdens het eeuwfeest van de CBOB. (archieffoto tekst & Toebehoren)

Jan Hendrik Dronkers wordt secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 september.

Jan Hendrik Dronkers is op dit moment directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken. Daarnaast was hij al plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvóór was hij onder meer directeur-generaal Rijkswaterstaat, hoofdingenieur-directeur van de directie Noord-Holland en plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Jan Hendrik Dronkers rondde de hts-opleidingen Civiele techniek en Economische bedrijfstechniek af en studeerde daarna Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Binnenvaartbeleid

Het afgelopen jaar was Dronkers nauw betrokken bij het binnenvaartbeleid. Hij trad ook op als gastspreker bij binnenvaartorganisaties. Zoals bij het eeuwfeest van de CBOB in september en de jaarvergadering van BLN-Schuttevaer in november in Ahoy.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.