- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsReders krijgen geld van MKB!dee voor leersysteem LISA

Reders krijgen geld van MKB!dee voor leersysteem LISA

- Advertentie -

Delen

‘s Werelds eerste Learning & Intelligence Support App (LISA) voor de zeevaart is bekroond als MKB!dee 2019. Een consortium bestaande uit Boomsma Shipping, JR Shipping, Van Wijngaarden Marine Services en 1 OCEAN Coöperatie heeft dat leersysteem voor de zeevaart ontwikkeld. Voor het initiatief ontvangen zij een bedrag van 200.000 euro van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In totaal worden 47 ideeën beloond.

Staatssecretaris Mona Keijzer lichtte de achtergrond van het MKB!dee toe: “Veel bedrijven in het mkb hebben een personeelstekort. En ze weten dat de vaardigheden van hun werknemers bij de tijd moeten blijven. Dat gaat allemaal niet vanzelf, zeker niet als je een kleine ondernemer bent. In het MKB-actieplan heb ik de belofte gedaan dat de overheid helpt met subsidie en een handig netwerk. Het is mooi om te zien dat in de MKB!dee-projecten ondernemers vaak samenwerken met partners zoals het onderwijs of branches.”

Personeelstekort

Rederijen hebben te maken met een tekort aan technisch opgeleid personeel. De voor de hele sector bestemde LISA-app is een manier van leren op basis van gedragswetenschappelijke inzichten. In het programboekje bij de uitreiking van de MKB!deeën stond: “Het zet de reders aan tot investeren in onderwijs doordat het personeel zelf gemotiveerd raakt om hun kennisgat in de praktijk te vullen. En zo zelf aan het roer te staan van hun eigen opleiding.”

Community

Ton Boomsma van Boomsma Shipping reageerde op de website van NMT: “We zijn bijzonder verheugd met deze financiële injectie van het ministerie. Daarmee kunnen we de applicatie verder ontwikkelen en een community creëren waar onze collega’s op een leuke en slimme manier hun kennis kunnen verhogen.”

Initiatiefnemer Gert Jan Huisink van 1 OCEAN vertelde hoe dat gaat gebeuren: “Onze eigen community vormt nu de testomgeving voor LISA. De komende maanden gaan we die stap voor stap omvormen. Geïnteresseerden kunnen nu al meedraaien door zich te registreren op www.1ocean.nl. Dit project doen we met elkaar, iedereen is welkom.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -