Jan Valkier (Anthony Veder) tot Havenman van het Jaar 2019

0
portretfoto van Jan Valkier, Havenman van het Jaar 2019

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft Jan Valkier, CEO van rederij Anthony Veder, uitgeroepen tot Havenman van het Jaar 2019. De rederij, een van de grootste van Nederland, speelt een voortrekkersrol in de distributie van LNG, het vloeibare gas dat als alternatief voor stook- en dieselolie in opkomst is als brandstof voor de scheepvaart.

Mede door de belangrijke vlootuitbreiding die Anthony Veder realiseerde krijgt Valkier de onderscheiding. Dit jaar kenmerkte ze zich door de aankoop van een aantal LNG-tankers en aanbestedingen bij werven voor nieuwe tankers. Ook voorzag Anthony Veder de eerste cruiseschepen van LNG als brandstof, volgens de jury een mijlpaal in de ontwikkeling van een schonere scheepvaart.

Jan Valkier werkt sinds 1992 voor Anthony Veder, is als bestuurslid actief in de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders en neemt deel in het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Uitreiking

De onderscheiding wordt uitgereikt op 13 januari 2020, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd. De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsors van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.