Rederij Groen bestelt twee SRS-vessels bij Maaskant

0

De Scheveningse rederij Groen heeft bij Maaskant Shipyards Stellendam twee nieuwe offshore-vaartuigen besteld voor Seismic Research Support-diensten (SRS-vessels). De hoofdtaken zijn zogeheten ‘chase en support’-activiteiten bij seismisch onderzoek.

Het is de eerste keer dat speciaal voor deze doeleinden nieuwe vaartuigen worden gebouwd. Ze komen begin 2013 in de vaart.

Wereldwijd
De schepen zijn geheel naar de wensen en ervaringen van rederij Groen ontworpen in samenwerking mat Saltwater Engineering uit Papendrecht. Ze krijgen een lengte van 40 meter bij een breedte van 9,30 meter en worden uitgerust met twee Caterpillar-voortstuwingsmotoren van in totaal 1940 kW (2640 pk). Die zijn goed voor een ontwerpsnelheid van 14 knopen. SRS-vessels worden gebouwd voor wereldwijd gebruik en hebben een accommodatie voor veertien opvarenden.
Rederij Groen heeft al jaren ervaring met bestaande schepen van Maaskant Shipyards. Veel van de reparaties en het onderhoud aan de vloot van 22 schepen van Groen zelf en circa 47 chartervaartuigen wordt eveneens uitgevoerd op de werf in Stellendam.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.