- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRecordaantal bezoekers komt in kerststemming op WinterWelVaart

Recordaantal bezoekers komt in kerststemming op WinterWelVaart

- Advertentie -

Delen

Van 20 tot en met 22 decewmber kwamen maar liefst 36.000 mensen naar het gezellige, gratis winterfestival in Groningen. Dat is een record. De afgelopen twee jaar trok WinterWelVaart 30.000 bezoekers.

De organisatie schrijft de stijging toe aan het sfeervolle podium bij museumcafé Het Pomphuis, op de kade van de Kleine der A, pal achter het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Ook het mooie weer op vrijdag en zaterdag heeft bijgedragen aan het succes. WinterWelVaart is uitgegroeid tot een traditie in de donkere periode voor kerst en steeds meer organisaties verzorgen een deel van de programmering.  Aan deze editie werkten ongeveer negentig vrijwilligers tussen 16 en 76 jaar mee.

Historische schepen

Na de openingsact van muziek- en theatergroep Het Kanaal op vrijdagmiddag stroomden de bezoekers vrij snel in grote aantallen toe richting de meer dan twintig historische klippers, coasters, schoeners en tjalken aan de Hoge, Lage en Kleine der A.

Nieuwsgierige bezoekers keken uitgebreid op en in de schepen of maakten een rondvaart op directievaartuig Emma, platte bol Beppe Baukje of het Gronings Veer. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum was het hele weekend gratis toegankelijk. Het museum is samen met buurtvereniging A-Kwartier en de Vereniging Historische Zeilvaart Groningen de drijvende kracht achter het evenement.

Zeeverhalencafé

Steernvanger begon benedendeks op de Atalanta met Groningstalige Indyrock, Them Dirty Dimes speelde drie keer de Nicolaas Mulerius plat en in het Zeezingcafé op de Averechts haakte jong en oud in op ‘het kleine café aan de haven’ en ‘daar was laatst een meisje loos’.

Tijdens het sterke (zee-)verhalencafé in het Noordelijk Scheepvaartmuseum werd publiek getrakteerd op muziek, poëzie en natuurlijk sterke verhalen onder leiding van presentator Anne Jan Toonstra.

(foto’s WinterWelVaart/Knelis)

Wintermarkt

Op de kades was het druk en gezellig en er werden goede zaken gedaan op de wintermarkt met zachte schapenvachten, kleurrijke kerststerren, exclusieve sieraden, biologische zeep en veel andere handmade producten. De standhouder met zelfgemaakte Groninger fudge was al na vier uur volledig door de voorraad heen. Door ’s nachts door te werken kon ze zaterdag en zondag weer met een nieuwe lading op de markt staan.

Ook de deelnemers aan de Sterrenbeeld Kunstroute spreken van een groot succes. Er was veel geïnteresseerd publiek en er werd ook werk verkocht.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -