- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsQuinwalo-certificaat op zak

Quinwalo-certificaat op zak

- Advertentie -

Delen

Bij de industrie- en handelskamer Niederrhein in Duisburg hebben negentien logistieke vakkrachten in opleiding hun Quinwalo-certificaat in ontvangst genomen. Quinwalo staat voor Qualification Inland Waterway Logistics en is een initiatief van de Schippersbeurs Duisburg.

Het gaat om een vrijwillige training voor studenten logistiek, expeditie en transport. Hierbij doen ze grondige basiskennis op van binnenvaartvervoer. Dit komt in hun reguliere studieprogramma vaak niet of onvoldoende aan bod, waardoor ze later de binnenvaart vaak over het hoofd zien als alternatief voor het wegvervoer.

RHEIN

Quinwalo bestaat inmiddels vijf jaar en biedt een gevarieerd programma aan. De deelnemers krijgen acht lessen van deskundigen uit de binnenvaart. Ze leren onder meer hoe men een binnenvaarttransport organiseert, welke scheepstypen en contracten er zijn. Ook brengen ze een bezoek aan het Ontwikkelingscentrum voor Scheepstechniek en Transportsystemen in Duisburg en mogen ze de vaarsimulator uitproberen op het Scheepvaartcollege RHEIN.

Dit jaar stond voor het eerst ook een rondleiding op een containerterminal op het programma. Ook volgend jaar wordt de opleiding weer aangeboden. De belangstelling is groot. Deze zomer gaat de Schippersbeurs Duisburg, die onderdeel is van de IHK, een zelf ontwikkeld leerpakket over de Rijnvaart aanbieden op scholen.

foto: IHK

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -