- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPVV Overijssel wil oplossing voor stremmingen Coevorden

PVV Overijssel wil oplossing voor stremmingen Coevorden

- Advertentie -

Delen

De PVV in Overijssel roept gedeputeerde Boerman in schriftelijke vragen op om de binnenvaartschippers en ondernemers te hulp te komen die in problemen komen door de langdurige stremmingen op het kanaal naar Coevorden.

PVV-Statenlid Joeri Pool stelt: “Dankzij een beroerde planning van de provincie Overijssel liggen onze binnenvaartschippers straks een half jaar voor Pampus. Dat is gewoon slecht beleid dat moet worden aangepast!”

Stremmingen

Het gaat om de werkzaamheden aan de Coevordersluis en -ophaalbrug op het Kanaal Almelo-De Haandrik/Coevorden. De provincie Overijssel werkt daar sinds 11 januari aan en de werkzaamheden duren tot en met april.

Daardoor is de scheepvaart op het Kanaal Almelo-De Haandrik/Coevorden twee keer wekenlang gestremd: van maandag 1 maart tot en met vrijdag 26 maart en tussen zaterdag 27 maart tot en met dinsdag 13 april. Die stremmingen volgen op recente blokkades even verderop, bij de brug en sluis De Haandrik.

Voor Pampus

Pool vraagt gedeputeerde Bert Boerman van Mobiliteit, Water en Klimaatadaptatie of hij ook vindt dat “deze situatie zeer onwenselijk is en dat onze binnenvaartschippers nu dankzij de provincie Overijssel voor Pampus liggen?”
Het Statenlid vraagt de bestuurder waarom de gedupeerde schippers slecht geïnformeerd zijn en of hij bereid is de planning van de werkzaamheden dusdanig aan te passen dat het kanaal niet voor bijna een half jaar op slot hoeft.

Uitleggen

Als hij dat niet wil of het is echt onmogelijk, dan wil Pool dat de provincie  de extra kosten te vergoeden die het omvaren met zich meebrengt. “Zo nee, is de gedeputeerde zich er dan van bewust dat ondernemers hun logistiek dan maar via de weg gaan afhandelen, wat ten koste gaat van de binnenvaart en extra drukte op de weg met zich meebrengt?” In dat geval wil Pool ook dat Boerman persoonlijk bij de gedupeerde schippers op bezoek gaat om “uit te leggen waarom de provincie Overijssel ze zo laat vallen”.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Snelle actie! En het is hard nodig ook, want hoe er met de binnenvaart en de bedrijven die ervan afhankelijk omgegaan wordt is ver beneden peil. Helemaal schandalig is het dat men wel klaar wil zijn voor de pleziervaart gaat varen.

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -