PTC stimuleert verduurzaming vloot van aangesloten schippers

0
Vlnr: Henri van Sandijk, Job Blom en Jan Fransen. (foto Green Award)

De Particuliere Transport Coöperatie (PTC) geeft haar 50 leden een stimulans om hun schepen (verder) te verduurzamen en dit te laten certificeren door Green Award. Sinds 1 april betaalt PTC 50 procent van de kosten van de Green Award-certificering.

Om de verbintenis kracht bij te zetten ontving PTC-bestuurslid Henri van Sandijk het Green Award-bord uit handen van Jan Fransen, directeur van Stichting Green Award. De overhandiging vond plaats aan boord van ms Seinpost van coöperatielid Job Blom. De Seinpost heeft een Green Award-certificaat op het niveau zilver.

Zichtbaar

PTC is een coöperatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij maken ons samen sterk voor het milieu en een veilige werkomgeving”, zegt Ella Hots-Visser, manager PR & Sustainability bij PTC. “Daarnaast zit maatschappelijk betrokkenheid in het DNA van onze coöperatie. Als incentive provider van Green Award stimuleert de PTC haar leden om behaalde resultaten zichtbaar te maken. Hiermee wordt waarde gecreëerd en kan de coöperatie worden gezien als toekomstbestendige ketenpartner.”

Green Award heet PTC van harte welkom, aldus Jan Fransen. “Des te meer schepen verduurzamen, des te beter. We zullen met elkaar alle zeilen bij moeten zetten om onder andere luchtvervuiling en klimaatverandering tegen te gaan. En dan is het van grote toegevoegde waarde als een grote club als PTC daar een extra impuls aan geeft.”

Voordelen

Met een Green Award-certificaat laten scheepeigenaren zien dat zij extra stappen zetten om schadelijke emissies te verlagen en de veiligheid aan boord te verhogen. Gecertificeerde schepen kunnen zich bij verladers onderscheiden. Certificaathouders ontvangen daarnaast diverse (financiële) voordelen van circa vijftig partners, de zogeheten incentive providers. En daar hoort PTC nu ook bij.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.