- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHenk Danser (74) overleden

Henk Danser (74) overleden

- Advertentie -

Delen

“Ik moet jullie helaas mededelen dat onze pater familias in alle rust is heengegaan”, was de beginregel van een e-mail die Rita Danser-van Gent en haar kinderen vorige week naar alle medewerkers van het familiebedrijf stuurden. Donderdagavond 21 april ging om 20.00 uur aan boord van alle schepen van kustvaartrederij Danser van Gent Shipping de vlag halfstok omdat oprichter, vader en opa Henk Danser was overleden.

Hoewel het alweer zes jaar geleden was dat de aimabele, warme Danser een stap terug deed, was zijn betrokkenheid bij de familievloot nog altijd oprecht groot. “Hij was enorm trots op de vloot en zijn jongens. Hij bleef zeer geïnteresseerd in de schepen. Waar de schepen zijn, wat ze doen: hij bekeek vol trots en nieuwsgierigheid tot het laatste moment alle foto’s en filmpjes”, schreef de familie.

Het Delfzijlster scheepvaarticoon kwakkelde al langer met zijn gezondheid. Hij had COPD en belandde daarmee in maart in het ziekenhuis. Daar kreeg hij het slechte nieuws te horen: zijn longen en hart waren verslechterd, er was hem niet veel tijd meer gegeven. Een maand later begon hij in het bijzijn van zijn geliefde familie aan zijn laatste reis. Henk Danser werd 74 jaar.

tekst: Jan Johan ten Have

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -