- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPortbase gaat informatieplatform Nextlogic bouwen

Portbase gaat informatieplatform Nextlogic bouwen

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Rotterdam laat Portbase het informatieplatform voor Nextlogic bouwen. Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistisc bij HbR en voorzitter van de stuurgroep van Nextlogic, ondertekende deze week de opdracht.

Sinds eind 2011 werken vertegenwoordigers van de zeehaventerminals, empty depots, barge operators, inland terminals, rederijen, Havenbedrijf Rotterdam en het programma IDVV van Rijkswaterstaat aan verbetering van de operationele keten van de containerbinnenvaart. Hoogsteden: ‘Dit gezamenlijke proces vergt instemming van alle ketenpartijen met uiteenlopende belangen en kan worden beschouwd als hét samenwerkingsmodel voor de toekomst van de haven.’

De ondertekening vond plaats in het bijzijn van (vlnr): Ineke van der Hee (Rijkwaterstaat), Jacco de Kok (Rijkswaterstaat), Iwan van der Wolf (Portbase), Emile Hoogsteden (Havenbedrijf Rotterdam) en Nico Anten (Connekt).

Ook Jacco de Kok (programmadirecteur IDVV en stuurgroeplid Nextlogic) is enthousiast: ‘Goederen werken niet samen; mensen in de logistieke keten wel. Dit is een mooi voorbeeld hiervan.’

Port Community Systeem
Goede informatie-uitwisseling is cruciaal. Hiertoe zal het informatieplatform van Nextlogic worden ontwikkeld door het Port Community Systeem van Portbase uit te breiden met acht nieuwe en/of verbeterde informatieclusters. Deze clusters dragen direct bij aan verbetering van de operationele processen in de binnenvaartketen.
Iwan van der Wolf, Managing Director van Portbase, zegt daarover: ‘ Het uitgebreide informatieplatform legt het fundament voor meer transparantie in de keten, betere planningen en dus voor de binnenvaart kortere doorlooptijden.’

Kick-off
Komende week vindt de kick-off plaats met de gebruikersgroep. Deze groep bestaat uit afgevaardigden van de barge operators, zeehaventerminals en depots. Op wekelijkse basis werken zij mee aan de ontwikkeling, het testen en de implementatie van het informatieplatform.
Nextlogic is mede een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat. In dit programma werken overheden, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samen aan het beter benutten van de vaarwegen. Rijkswaterstaat is initiatiefnemer van dit programma. Connekt voert in opdracht van Rijkswaterstaat een deel van het programma IDVV uit, waaronder Nextlogic.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -