- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort of Moerdijk in zee met Routescanner

Port of Moerdijk in zee met Routescanner

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Moerdijk heeft zich aangesloten bij Routescanner. Het snelgroeiende online platform voor wereldwijd containertransport helpt verladers en expediteurs de snelste en duurzaamste routes vinden. Via www.portofmoerdijk.nl/routescanner zijn vanaf nu alle directe lijnverbindingen voor shortsea, binnenvaart en spoor van en naar de Brabantse haven te vinden.

Commercieel manager Jayand Baladien van Havenbedrijf Moerdijk is blij met de nieuwe tool: “Port of Moerdijk is de tweede containerzeehaven van Nederland en biedt als knooppunt tal van transportmogelijkheden. Met Routescanner worden de belangrijkste directe lijnverbindingen getoond.”

‘Bekend maakt bemind’

De applicatie laat de lijndiensten van zeventien operators naar 33 bestemmingen in vijftien landen zien. “Vanuit de gedachte ‘bekend maakt bemind’ is de getoonde dienstregeling voor rail, binnenvaart en kustvaartbestemmingen een mooie opstap om ook om transport via buisleiding, extra bestemmingen via een intermodale overstap en mogelijk maatwerk onder de aandacht te brengen, want Moerdijk biedt vervoerders nog veel meer kansen om van A naar B en verder te komen.”

Routescanner-directeur Chantal Gouka zegt: “We zijn blij dat ook Port of Moerdijk onze ‘Direct Connections’-service heeft gelanceerd. Als initiatiefnemer van Routescanner geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in transportroutes bijdraagt aan transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. In het havenbedrijf van Moerdijk vonden we een partner die daar net zo over denkt.”

4.500 terminals

Routescanner is in 2021 ontstaan bij Port of Rotterdam. Het is nu een apart bedrijf met inmiddels twintig medewerkers. Het is de marktleider als oriëntatie- en planningstool voor containertransport. Naast de grote deepsea operators delen zo goed als alle binnenvaart-, spoor- en shortsea-operators in Europa hun commerciële vaar- en rijschema’s via Routescanner. Het platform heeft inmiddels meer dan 210 aangesloten partners. Dagelijks verwerkt het meer dan 830.000 schema’s en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen.

Het platform laat niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame op basis van CO2-emissies. Die cijfers zijn geaccrediteerd door de Global Logistics Emission Council.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -