- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOvernachtingshaven Spijk is nog niet open

Overnachtingshaven Spijk is nog niet open

- Advertentie -

Delen

De overnachtingshaven bij Spijk is nog niet toegankelijk voor de binnenvaart. Dat meldt Rijkswaterstaat nadat verschillende schepen afgelopen weken hebben geprobeerd de nieuwe haven op de Rijn/Bijlands Kanaal in te varen: “Dit is nadrukkelijk niet toegestaan en leidt potentieel tot gevaarlijke situaties.”

De haven is, volgens planning, pas later dit jaar gereed voor gebruik. Tot die tijd is overnachtingshaven Spijk niet toegankelijk.

Verboden in te varen

De betonningslijn is onlangs verwijderd, aldus Rijkswaterstaat. Daardoor denken schippers waarschijnlijk abusievelijk dat de haven open is. “Dit is dus nog niet het geval. De borden met verboden in te varen die op de strekdammen staan, blijven gehandhaafd totdat de haven is opengesteld voor binnenvaartschepen.” De vaarwegbeheerder roept binnenvaartschippers op tot die tijd de haven in aanleg onder geen beding in te varen.

Eind 2023 open

De aanleg van de overnachtingshaven bij Spijk verloopt volgens planning. Momenteel worden de aanlegsteigers ingevaren. Tot augustus vindt zandafvoer plaats en wordt de resterende steenbekleding aangebracht.

Half juli start de afwerkfase van de haven en de directe omgeving ervan. Dan worden verkeersborden en lichtmasten geplaatst en wordt de aansluiting van de stroomvoorziening gerealiseerd.

Naar verwachting wordt de overnachtingshaven Spijk eind 2023 opengesteld voor de scheepvaart. Rijkswaterstaat zal te zijner tijd hierover berichten.

Beijenwaard

Rijkswaterstaat legt in de Beijenwaard bij Spijk een overnachtingshaven aan voor binnenvaartschippers. Naast vijftig reguliere ligplaatsen komen er twee ligplaatsen voor duwschepen met duwbakken en speciale ligplaatsen voor schepen met gevaarlijke ladingen. Ook komen er voorzieningen voor de scheepvaart, zoals een auto-afzetsteiger, parkeerplaatsen en walstroom.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -