- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsP&O Ferries en Finnlines slaan handen ineen in Zeebrugge

P&O Ferries en Finnlines slaan handen ineen in Zeebrugge

- Advertentie -

Delen

P&O Ferries verhoogt dankzij samenwerking met Finnlines het aantal afvaarten op de route Zeebrugge-Teesport. Om in te spelen op de groeiende ladingstromen tussen België en het Verenigd Koninkrijk chartert P&O Ferries het MS Finnpulp van Finnlines drie dagen per week.

Hierdoor stijgt het totale aantal afvaarten naar zes en krijgen klanten meer opties op de handelsroute tussen Groot-Brittannië en het vasteland. Peter Hebblethwaite, Chief Executive van P&O Ferries, zegt: “We zijn verheugd aan te kondigen dat we in samenwerking met Finnlines de Britse en Europese economie zullen ondersteunen door de vrachtcapaciteit te verhogen en de veerkracht op de belangrijke route Teesport-Zeebrugge te versterken. We hebben onze activiteiten aangepast zodat we ons aanbod kunnen afstemmen op de marktvraag.”

Partnerschap

“We zijn vastbesloten om van P&O Ferries de beste veerbootmaatschappij in Europa te maken, wat betekent de beste schepen, de beste routes en de beste waarde voor toeristische en vrachtklanten.”

De rederijen werken al samen in Zeebrugge. “We zijn blij met ons partnerschap sinds september 2021 en zijn verheugd dit verder te versterken met dit contract”, aldus CEO Tom Pippingsköld van Finnlines. “We zijn ervan overtuigd dat dit een nieuwe en succesvolle mijlpaal wordt voor de samenwerking tussen Finnlines en P&O Ferries op de Noordzee.”

MS Finnpulp. (foto Finnlines)

225 trailers per overtocht

Vanaf 28 februari zijn de nieuwe afvaarten van dinsdag tot donderdag, zodat vrachtklanten een grotere capaciteit hebben tijdens de midweekse piek. MS Finnpulp heeft een capaciteit voor ongeveer 225 trailers.

Bij terugkeer in Zeebrugge zal het schip worden gelost en geladen voor de Finnlines-dienst tussen Zeebrugge en Rosslare, Ierland. P&O Ferries gaat stuwadoors- en scheepsbehandelingsdiensten verlenen voor die route. P&O Ferries exploiteert ook routes tussen Zeebrugge en Tilbury en tussen Zeebrugge en Hull.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -