- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsPlannen voor sloop Roggebotsluis ter inzage

  Plannen voor sloop Roggebotsluis ter inzage

  - Advertentie -

  Delen

  De werkzaamheden aan de Roggebotsluisbeginnen  in 2020. De sluis verdwijnt. Daardoor wordt de doorgang voor het scheepvaartverkeer een stuk breder. Er komt een nieuwe brug met beweegbare klep en een grotere doorvaarthoogte. Het gehele project is eind 2022 gereed.

  Van 15 oktober tot en met 26 november 2018 ligt het Ontwerp Plan in Hoofdlijnen N307 Roggebot-Kampen ter inzage. Gedeputeerde Staten van Overijssel en Flevoland hebben besloten de huidige weg met de rotonde bij de Roggebotsluis tussen het Vossemeer en het Drontermeer te vervangen door nieuwe infrastructuur met gescheiden oplossingen voor het langzaam en snel verkeer.

   

  7 meter doorvaarthoogte

  Met het verwijderen van de Roggebotsluis, de huidige brug en de huidige waterkering verdwijnt de scheiding tussen het Vossemeer en het Drontermeer. Het water kan zo vrij doorstromen.

  Ook komt er een nieuwe brug waar schepen tot 7 meter hoogte onderdoor kunnen varen. Op deze brug hebben het autoverkeer, het landbouw- en bestemmingsverkeer en fietsers elk een eigen rijbaan. De brug is daarnaast breed genoeg om in de toekomst de autoweg eventueel uit te breiden van één naar twee rijstroken in beide richtingen.

   

  Ruimte voor de Rivier

  Gedeputeerde Bert Boerman van Provincie Overijssel zegt: “Met de verbetering van de N307 tussen Roggebot en Kampen lossen we op dit deel van de weg samen met de provincie Flevoland het fileprobleem op. De nieuwe, hogere brug over het Drontermeer zorgt straks dat het verkeer minder vaak stilstaat voor de brug. Daarnaast vind ik het bijzonder dat we met het verwijderen van de Roggebotsluis het laatste Ruimte voor de Rivier-project in Nederland afronden. Een belangrijke mijlpaal voor de bescherming van de IJsseldelta tegen overstromingen.”

  Inloopbijeenkomst

  Op maandag 29 oktober 2018 is iedereen die meer wil weten over de plannen tussen 16.00 en 20.00 uur welkom op de inloopbijeenkomst in het Ichthus College VIA (adres: Flevoweg 68 in Kampen.) Medewerkers van de provincies Overijssel en Flevoland zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.  Geïnteresseerden kunnen ook de 3D visualisaties van de ontwerpen bekijken.

  Het Ontwerp Plan in Hoofdlijnen voor de N307 Roggebot-Kampen is tot en met 26 november in te zien in de provinciehuizen in Zwolle en Lelystad en de gemeentehuizen van Kampen en Dronten. Het Ontwerp Plan in Hoofdlijnen is ook te downloaden op www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl/n307.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -