Peterson maakt volgorde belading transparant

0

De boord-boord-overslag van graan en andere agriproducten is vaak moeilijk te plannen. Met de introductie van www.factorijnet.nl wil Peterson dat proces transparant maken. Op de gloednieuwe website toont  het bedrijf de verwachte aankomsten van zeeschepen én de volgorde waarin de binnenschepen uit deze zeeschepen zullen laden.

Door deze informatie op het internet te tonen streeft Peterson naar transparantie voor al zijn relaties: klanten, factors, stuwadoors en schippers. “Peterson vervult hiermee een lang gekoesterde wens welke namens de binnenvaart door BLN kenbaar is gemaakt.” Aldus het bedrijf.

Op www.factorijnet.nl staan de zeeschepen waarop ruimte is besteld en ingedeeld. Per overslagmachine worden de tijdstippen getoond waarop de stuwadoor de ruimte heeft ingepland en binnen deze tijdvakken wordt de volgorde van de schepen vermeld. Per schip is de ingedeelde tonnage weergegeven en het ruim waaruit zal worden geladen.

 

Nu Amsterdam; Rotterdam later

De coördinator van Peterson kan extra informatie geven over de status van de planning en eventuele vertraging. Op basis van deze informatie kan een schipper inschatten wanneer een belading zal plaatsvinden.

Ingedeelde schepen die via bevrachters zijn opgegeven, worden in de lijst verwerkt. In principe is aan het eind van de middag de planning van de schepen voor de volgende dag te zien. “Zodra de controleur, na het beladen van een schip, via zijn digitale rapportage heeft aangegeven dat een schip gereed is, wordt deze van de lijst verwijderd. Hierdoor is de lijst ook buiten kantoortijden actueel.”

Nu vermeldt de website alleen zeeschepen waarvoor Peterson vanuit zijn FIO-rol in de Amsterdamse haven de regie heeft. “In het komende jaar zal een verdere uitrol plaatsvinden naar de havens van Rotterdam en zal ook de overslag uit duwbakken en coasters in de zeehavens vermeld gaan worden.”

 

foot: Peterson

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.