Oproep: mogen aspirant-matrozen stukje meevaren op Luxemburgse Moezel?

0

Het Luxemburgse Centrum voor Werk en Inkomen heeft sinds kort een omscholingsprogramma om gemotiveerde werkzoekenden op te leiden tot matroos. Rederij Inland Navigation Luxembourg helpt daarbij door kandidaten een stuk mee te laten varen op haar schepen als die in eigen land op de Moezel varen.

Van 19 tot en met 31 oktober is er weer zo’n kennismakingsperiode. Niet altijd is met zekerheid te regelen dat er voldoende schepen van Inland Navigation Luxembourg ter plaatse zijn. Daarom vragen de rederij en het Centrum voor Werk en Inkomen of andere scheepseigenaren zich ook beschikbaar willen stellen:

 

Verzoek aan de schepen die op de Moezel varen:

Om mensen (die zelf hebben aangegeven dat ze interesse in de binnenvaart hebben) de mogelijkheid te geven om aan boord van een schip te varen, is men op zoek naar schepen die af en toe op het Luxemburgse deel van de Moezel varen. Het idee is dat de kandidaten (met begeleiders) naar een sluis (bijvoorbeeld die van Grevenmacher) komen en dan tot de volgende sluis (bijvoorbeeld van Stadtbredimus) meevaren.

Het project is drie maal per jaar en de eerstvolgende keer zal tussen 19 en 31 oktober 2016 zijn. Omdat de mensen zeer gemotiveerd zijn, is het geen probleem als ze ’s morgens om 04.00 uur moeten opstappen. Wel hebben ze ongeveer 24 uur nodig om alles te kunnen voorbereiden.

Tot slot wil ik nog melden dat mij is gemeld dat de kandidaten via het Luxemburgse Centrum voor Werk en Inkomen zijn verzekerd voor eventuele financiële gevolgen van een ongeval aan boord.

Ramona,
Inland Navigation Luxembourg SA
Ahn, Luxemburg

Voor meer informatie en om zich aan te melden kan men Ramona bellen of mailen: +352 267 05 205, [email protected].

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.