- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPanteia onderzoekt tekort ligplaatsen Zeeland

Panteia onderzoekt tekort ligplaatsen Zeeland

- Advertentie -

Delen

De binnenvaart klaagt al enige tijd over het tekort aan ligplaatsen in Zeeland. Naar aanleiding daarvan – en van een aangenomen motie van de SGP-fractie in Provinciale Staten – laat Provincie Zeeland door Panteia een onderzoek uitvoeren. Daarvoor wordt onder meer via een online enquête ook de mening van schippers peilen die regelmatig in Zeeuwse wateren varen.

De inventarisatie moet inzicht verschaffen in de problematiek en mogelijke oplossingen. “Diverse signalen vanuit de branche en de media zijn ontvangen dat er een gebrek aan ligplaatsen voor de binnenvaart in Zeeland is”, licht Panteia toe. “Zo zouden er in de Sloehaven amper wachtfaciliteiten zijn voor binnenvaarttankers.”

Kades

Het onderzoek moet vaststellen welke knelpunten er zijn en inzicht bieden in de oorzaken van het ligplaatsentekort. “Daarnaast wil de provincie van de sector horen welke maatregelen men kan nemen om de problemen op te lossen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het doen van kleine aanpassingen aan kades, om ze direct bruikbaar te maken voor de binnenvaart. Op basis van het onderzoek verwacht Provinciale Staten van het college een voorstel om het nijpende tekort aan ligplaatsen op te lossen met een plan van aanpak en de bijbehorende financiering.” Aldus Panteia.

De enquête kan tot maandag 23 mei 2022 ingevuld worden. 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -