Prinses Margriet doopt Rotterdam op 30 mei… in Rotterdam

0
De nieuwe Rotterdam deed de Maashaven in oktober 2021 voor het eerst aan. (foto WSS Rotterdam / Albert Kropff)

De zevende Rotterdam, het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line, wordt maandag 30 mei gedoopt door Prinses Margriet. De besloten ceremonie vindt plaats op het schip dat daarvoor afmeert aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

De Rotterdam VII is dan bezig aan een 7-dagen durende inaugurele reis. De speciale Rotterdam Naming Celebration-cruise vertrekt een dag eerder, op 29 mei, vanuit Amsterdam. Na de doop vaart het schip onder meer naar Kristiansand, Stavanger en Flåm in Noorwegen.

Doop

Prinses Margriet doopte eerder de Prinsendam (1972), de Nieuw Amsterdam II (1983), de Rotterdam VI (1997) en de Oosterdam (2003). De band tussen Holland America Line en het koninklijk huis gaat terug tot 1929. Toen liet Prins Hendrik de Statendam III te water.

De ceremonie wordt voltrokken in het bijzijn van onder andere burgemeester Ahmed Aboutaleb, Cruise Port Rotterdam-directeur Mai Elmar, bestuursvoorzitter Micky Arison van Carnival Corporation (het moederbedrijf van de Holland America Line) en de kapitein van de nieuwe Rotterdam: Werner Timmers.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.