- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPakketvervoer op zonne-energie

Pakketvervoer op zonne-energie

- Advertentie -

Delen

Deutsche Post DHL is in Berlijn een proef gestart met het bezorgen van pakketjes via het water. Een schip op zonne-energie brengt dagelijks honderden pakketjes van de zuidelijke haven Spandau via de Spree naar de Westhafen.

De reis duurt ongeveer 100 minuten. Bij gebleken succes gaat Deutsche Post DHL kijken of het schip kan worden uitgebouwd en of de route kan worden verlengd tot in Neukölln en Mariendorf.

De ruim 10 meter lange pakketjesboot vaart stil en zonder emissies. De zonnecellen op het dak wekken voldoende stroom op voor de voortstuwing en het boordnet. Er is een accupakket aan boord voor de opslag van energie. Op zonnige dagen kan het schip onbeperkt varen, op bewolkte dagen zes tot acht uur. De maximumsnelheid bedraagt 12 kilometer per uur.

Meer over water

Deutsche  Post DHL is met een omvangrijke e-vloot de meest groene post- en pakketbezorger in Duitsland. De pilot met de pakketjesboot is bedoeld om te kijken hoe de vaarweg op termijn een grotere rol kan gaan spelen in de dienstverlening.

De projectpartners zijn havenbedrijf BEHALA en rederij Solarwaterworld. Voor de rederij, tot nu toe alleen actief in personenvervoer, is het de eerste activiteit in het goederenvervoer. “Wij juichen iedere shift van goederenstromen naar de vaarweg toe”, aldus BEHALA. “Dit kan de opstap zijn naar meer goederenvervoer met kleine schepen.”

(foto Jens Schlüter / Deutsche Post DHL)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -