- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOude tijden herleven op Katwijker Havendagen

Oude tijden herleven op Katwijker Havendagen

- Advertentie -

Delen

Op 16 en 17 september herleven oude tijden op en rond de Prins Hendrikkade in Katwijk aan Zee. De jaarlijkse maritieme markt is opgewaardeerd tot de eerste Katwijker Havendagen.

Op vrijdag 16e komen er de beurtvaartschepen binnen lopen zoals het type Katwijker, die er oorspronkelijk hebben liggen laden en lossen. Het ging destijds om tonnen met haring en haringnetten van de vleetloggers uit IJmuiden. Zij veilden hun haring in Katwijk, waar de beurtvaarschepen voor het transport zorgden.

Er waren veel beurtvaartdiensten naar en vanuit Amsterdam en Rotterdam. In die tijd telde Katwijk wel vijftig binnenschepen en dan was er ook nog de grote vissersvloot.

Verder zijn er komend weekend luxemotors, steilstevens, sleepboten, tjalken, opduwertjers, een westlander en een IJsselmeerkotter.

Skarrel- en Ruifelmarkt

Op zaterdag 17 september is er op de kade de Skarrel- en Ruifelmarkt, met onder meer een maritieme foto-expositie van verschillende rederijen en oude havenplaatjes. Er zijn demonstraties van circa 25 oude ambachten, zoals netten breien, boeten, staaldraad splitsen, paling en makreel roken, kniepertjes bakken en wil spinnen. De braderie telt zo’n 50 kramen. En er is een kofferbakverkoop. Dus voor ieder wat wils.

Ook voor de kinderen: die kunnen zich uitleven met elastiek bungiejumpen, in de draaimolen en op de springkussens. In de vijver aan de Zwaaikom wordt een poging gedaan voor het Guinness Book of Records met eendjes vissen voor de kinderen. Op het rondje bij de vijver komen ook muzikale optredens van Nederlandstalige artiesten.

Het sluitstuk is de hengelwedstrijd van 17.30 tot 19,00 uur voor de jeugdigen tot met veertien jaar die onder aanmoediging van pa en ma en opa en oma een visje proberen binnen te halen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -