- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOp 25 en 26 april weer explosies in Sluis Terneuzen

Op 25 en 26 april weer explosies in Sluis Terneuzen

- Advertentie -

Delen

Nieuwe Sluis Terneuzen sloopt op dinsdag 25 april en woensdag 26 april het resterende deel van de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Daarvoor worden weer springstoffen gebruikt. Die exploderen in twee series ‘ploffen’ van elk 30 seconden.

“We ploffen het resterende deel van de oostelijke kolkwand van de Middensluis met springstoffen”, kondigt de projectorganisatie aan. “We verdelen de ploffen over twee momenten: op de ochtenden van dinsdag 25 april en woensdag 26 april, tussen 07.00 uur – 08.00 uur. “

De explosies kunnen in de omgeving voelbaar en hoorbaar zijn. “We monitoren de effecten van onze werkzaamheden nauwkeurig met trillingsmeters in de omgeving.” Vorig jaar was er te veel springstof gebruikt en was er veel overlast. Eerder deze maand ging het wél goed.

Veiligheidszone

“Op 5 en 6 april sloopten we met behulp van springstoffen al een eerste deel van de oostelijke kolkwand van de Middensluis. De ploffen werden in de omgeving wel gevoeld, maar overschreden de toegestane grenswaarden van trillingen niet. Deze nieuwe serie ploffen voeren we op dezelfde manier uit.”

Tijdens de explosies op 25 en 26 april geldt een veiligheidszone van 200 meter rondom de locatie. In de Oostsluis liggen dan geen schepen. Het wegverkeer, fietsers en voetgangers over het sluizencomplex worden tijdens elke plof gedurende korte tijd tegengehouden door verkeersregelaars.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -