Oostelijke kolk Heel lang dicht

0

Vanaf maandag 10 oktober is de oostelijke sluiskolk bij Heel gestremd. Dit heeft gevolgen voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart. De beroepsvaart moet via het Lateraalkanaal of over de Maas. Voor de recreatievaart is sluis Heel gesloten. Door beroeps-en recreatievaart te scheiden denkt Rijkswaterstaat de veiligheid en een vlotte doorgang beter te waarborgen. De scheepvaart moet wel rekening houden met vertraging.

Beroepsvaart
De werkzaamheden aan de oostkolk duren een jaar. In deze periode moet de beroepsvaart via de marifoon contact opnemen met de sluiswachter: VHF 18 (afvaart) en VHF 20 (opvaart). De sluiswachter verwijst de beroepsvaart naar het Lateraalkanaal of naar de route via de Maas.

Recreatievaart
De recreatievaart kan tot januari 2013 geen gebruik maken van sluis Heel. Deze vaartuigen moeten over de Maas via sluis Roermond en sluis Linne.
Het snelvaargebied op het Lateraalkanaal Linne-Buggenum blijft toegankelijk voor de recreatievaart. Op verschillende locaties op de vaarroute staan informatieborden over de te volgen route.

Verlenging
Begin 2013 is de kolk verlengd van 142 naar 225 meter. Dit maakt de sluis toegankelijk voor duwvaart met een lengte van 193 meter, een breedte van 12 meter en een diepgang van 3,5o meter. De Belgisch-Nederlandse aannemerscombinatie Besix/Mourik-Limburg voert de werkzaamheden uit.

 Kijk voor berichten aan de scheepvaart op www.infocentrumbinnenwateren.nl of teletekstpagina 721. Voor vragen aan Rijkswaterstaat kunt u gratis bellen met 0800-8002.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.