- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOnderzoek naar (semi)automatisch beladen van tankers

Onderzoek naar (semi)automatisch beladen van tankers

- Advertentie -

Delen

Samen met partners gaat het Entwicklungszentrum für Schiffstechnik und Transportsysteme (DST) onderzoeken hoe cobots en robots kunnen ondersteunen bij het beladen van tankers. Dit project met de naam CoboTank is onlangs van start gegaan.

Bij de overslag van vloeibare lading komt nu nog veel en zware handarbeid kijken, wat de kans op fouten vergroot. De projectpartners gaan een cobot (een collaboratieve robot) en een volautomatische robot ontwikkelen om hierin te ondersteunen.

De partners zijn de Garant Mineralölhandelsgesellschaft, Deymann Tankrode Logistics, Hafen Hamburg Marketing, Mechatronics GmbH en de leerstoelen voor algemene psychologie en mechatronica van de universiteit Duisburg-Essen. Met behulp van de cobot hopen ze de proceszekerheid, de veiligheid en de ergonomische aspecten van het laadproces te verbeteren. De robot moet aantonen in hoeverre het laadproces op termijn volledig geautomatiseerd kan worden. Het project wordt gesubsidieerd door het Duitse verkeersministerie via het IHATEC II-fonds voor de ontwikkeling van innovatieve haventechnologie. De projectleiding is in handen van het DST. Binnenvaartbond BDB en UTV, de Unabhängige Tanklagerverband, bieden ondersteuning.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -