- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZomertentoonstelling over de historie van de Binnenvaart

Zomertentoonstelling over de historie van de Binnenvaart

- Advertentie -

Delen

De historie van de binnenvaart in het algemeen en in de gemeente Geertruidenberg in het bijzonder is dit jaar het onderwerp van de zomertentoonstelling van Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe. De tentoonstelling vindt plaats in de Schattelijn aan de Markt in Geertruidenberg.

De Oudheidkundige Kring laat weten: “De tentoonstelling laat de ontwikkeling van de binnenvaart zien, met aandacht voor de schippers en hun gezinnen en scheepstypen, scheepstechniek en scheepsbouw.Vervoer over water was eeuwenlang de beste weg. Of het om goederen of personen ging, over lange of korte afstanden, via het water was de snelste en comfortabelste manier in een tijd waarin van verharde wegen laat staan autoroutes geen sprake was. De rivieren en kanalen waren de meest gebruikte transportwegen. Een schipper was en is nog steeds een ondernemer. Hij wil zijn vracht vlot en volgens afspraak vervoeren en tijdig afleveren. Zijn schip is ook zijn woning. De vrouw werkt vaak mee. De kinderen eveneens als ze niet op het internaat zaten.

Dat de tentoonstelling doorgaat heeft wel aan een zijden draadje gehangen. Begin maart werd de Schattelijn ingezet voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Een intensieve zoektocht de afgelopen maanden naar een andere locatie leverde niets op. Eind mei was de moed al opgegeven tot begin juni plotsklaps het bericht kwam dat de Schattelijn toch beschikbaar was voor de komende zomer. Eigenlijk was dat te laat voor de benodigde voorbereidingstijd. Echter een inventarisatie onder de werkgroepleden leverde op dat men er toch voor wilde gaan. Door hen is de afgelopen tijd een enorme inspanning verricht waardoor er weer een prachtige tentoonstelling is samengesteld. Naast de informatieve panelen met mooie afbeeldingen, zijn er vele binnenvaartobjecten waaronder een aantal scheepsmodellen en een prachtige film te zien. Ook is er weer een prachtig magazine over de binnenvaart geschiedenis in het algemeen en de gemeente Geertruidenberg in het bijzonder uitgekomen.”

De  tentoonstelling is open tot  en met 25 september op woensdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17 uur.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -