Beatrixbrug Zaandam gesloten door werkzaamheden

0

De Beatrixbrug in Zaandam is vanaf zaterdag 11 januari 2020 gesloten. Door het sluiten van deze brug én de Wilhelminabrug is de Wilhelminasluis afgesloten voor het wegverkeer. Een tijdelijke brug heeft een uitvaarbaar deel, maar levert met open staan een wachttijd van gemiddeld vijftien minuten.

De betonnen constructie van de is ernstig aangetast door water en dooizout. De Provincie Noord-Holland verwacht dat de werkzaamheden aan de Beatrixbrug tot eind juni duren.

Tijdelijke brug

De werkzaamheden worden allemaal tegelijk uitgevoerd om te voorkomen dat de brug op een later moment opnieuw dicht moet. De herstelwerkzaamheden gelden niet voor de Wilhelminabrug. Deze opent volgens planning in mei 2020. Tijdens de afsluiting van de beide bruggen wordt al het verkeer omgeleid. De pontonbrug, een tijdelijke brug van de Burchtkade naar de kade voor het Zaantheater is 24 uur beschikbaar.

Bloktijden

Voor het scheepvaartverkeer gelden bloktijden, waarop geen schepen (behalve het werkschip van Heijmans) mogen passeren. Buiten deze tijden is het mogelijk dat de tijdelijke brug opengaat, maar het is niet duidelijk hoe vaak dat voorkomt.

Tot en met 11 maart kunnen tussen circa 8.00 en 12.00 uur en tussen circa 14.30 en 18.30 uur geen schepen passeren, behalve het werkschip van Heijmans. Van 12 maart tot en met 5 april tussen circa 8.00 en 9.00 uur en tussen circa 16.30 en 17.30 uur gelden eveneens spertijden.
Van 6 april tot en met 31 mei kunnen er helemaal geen schepen passeren, behalve het werkschip van Heijmans.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.