- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Nuttige voorstellen voor versnelde Rijn-verdieping”

“Nuttige voorstellen voor versnelde Rijn-verdieping”

- Advertentie -

Delen

In Duitsland heeft de commissie voor versnelling van de Rijnverdieping haar eindrapport overhandigd aan verkeersminister Volker Wissing. De Vereniging voor Europese Binnenvaart en Waterwegen (VBW) en de organisatie van binnenhavens BÖB zijn tevreden met de voorstellen.

Beide organisaties waren nauw betrokken bij de commissie. Het eindrapport geeft volgens hen een heldere beschrijving van de uitdagingen en aanbevelingen op het vlak van ‘personeel en organisatie’, ‘scheepvaart, mensen en milieu’ en ‘plannings- en vergunningstrajecten’.

“De voorstellen scheppen geen onrealistische verwachtingen en kunnen richtinggevend zijn voor andere projecten. Ook heeft de commissie bijgedragen aan meer onderling begrip tussen het bedrijfsleven, milieubescherming, de bondsregering en de deelstaten.”

Milieucompensatie

In het rapport staat onder meer dat de overheid wendbaarder moet worden en betere instrumenten nodig heeft om vakkrachten aan te trekken. Andere voorstellen zijn externe ondersteuning, kortere beslissingstrajecten, meer flexibiliteit en beter budgetbeheer voor concrete projecten.

Een sleutel tot versnelling is het verbinden van de economische en ecologische voordelen van projecten. Milieucompensatie vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het rapport. “Er zitten veel doordachte en effectieve voorstellen in om deelprocessen efficiënter te maken”, concluderen VBW en BÖB. “We gaan de verwerking hiervan nauwgezet opvolgen.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -