- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVaartrechten op Moezel vervallen

Vaartrechten op Moezel vervallen

- Advertentie -

Delen

Na jarenlange onderhandelingen tussen Duitsland, Frankrijk en Luxemburg heeft de Moezelcommissie besloten de vaartrechten af te schaffen. Vanaf 1 juli 2025 hoeven schippers niet meer te betalen voor het varen op de Moezel.

Het Moezelverdrag wordt daarvoor aangepast. De Duitse binnenvaarorganisatie BDB is blij met het besluit. Al in 2019 werden de vaartrechten op de Duitse vaarwegen afgeschaft, met uitzondering van de Moezel en het Noord-Oostzeekanaal. BDB-voorzitter Martin Staats ziet het ‘tolvrij’ maken van de Moezel als een signaal dat de Duitse en Europese politiek achter de binnenvaart staan.

Op de Moezel wordt per jaar zo’n 7 miljoen ton aan goederen vervoerd. Door het wegvallen van de vaartrechten kan dit in de toekomst kostenefficiënter. Dit is volgens de BDB een stimulans voor verladers om meer per binnenschip te gaan vervoeren. Tegelijkertijd versterkt het de positie van het bedrijfsleven in de regio Moezel-Saar. Het afschaffen van de Moezelvaartrechten is een maatregel uit het Duitse Masterplan Binnenvaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -