- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNPRC begint met nieuwe directeur aan jubileumjaar

NPRC begint met nieuwe directeur aan jubileumjaar

- Advertentie -

Delen

De Nederlandse Particuliere Rijnvaart-Centrale (NPRC) bestaat 85 jaar. De nieuwe NPRC-directeur Femke Brenninkmeijer hees op 9 juni de jubileumvlag samen met Teun en Mariëtte Buitendijk aan boord van hun ms Mergus. Het schippersechtpaar is sinds 1974 aangesloten bij de coöperatie.

Voor de NPRC is het jubileum aanleiding om stil te staan bij de geschiedenis van samenwerken en om naar de toekomst te kijken. Om het jubileumjaar luister bij te zetten is een speciale website gemaakt, togetherwecandosomuchmore.nl, waarop het verleden van de NPRC is gedigitaliseerd.

Uit nood geboren

De coöperatie van binnenvaartondernemers werd in 1935 ‘uit nood geboren’ toen de binnenvaart in een grote crisis verkeerde. Vandaag de dag is het een moderne en onmisbare schakel binnen de supply chain van Europese verladers en ontvangers.

“Continuïteit en zekerheid zijn belangrijke bouwstenen van het DNA van de binnenvaartcoöperatie. Dit betekent werkzekerheid voor de aangesloten schippers en leveringszekerheid voor klanten. In een gezonde supply chain werken verladers en binnenvaartondernemers nauw samen.”

Deze wederkerigheid is succesvol gebleken, stelt de coöperatie. “De afgelopen tien jaar heeft de NPRC onverminderd de wind in de zeilen: zo is het aantal vervoerde tonnen in deze periode gegroeid van krap 5 miljoen ton in 2010 naar 13 miljoen ton in 2019. Een groei van maar liefst 160 procent.”

Waterstof

Meer dan duizend schepen hebben in de afgelopen 85 jaar de NPRC-vlag gevoerd. “De typische oranje vlag met witte balk die elke binnenvaartschipper van een afstand herkent. De NPRC-vlag staat symbool voor ondernemers die samenwerken om de economische positie van de particuliere binnenvaart in de keten te versterken.” Vandaar dat de nieuwe directeur Femke Brenninkmeijer – zij volgde op 1 juni Stefan Meeusen op – de speciale jubileumvlag hees aan boord bij Teun en Mariëtte Buitendijk.

Brenninkmeijer vertelt: “De coöperatie vormt het model om gezamenlijk langetermijninnovaties te onderzoeken en te implementeren. Binnen deze samenwerking ontwikkelen klant en varend ondernemer gezonde businessmodellen, zoals de invulling van concrete vergroeningsoplossingen. Dat gebeurde in het verleden al met de installatie van katalysatoren en roetfilters. Op dit moment werkt de NPRC samen met NPRC-lid Harm Lenten en klant Nouryon aan de realisatie van een schip op waterstof. Hiermee komt zero-emissie-binnenvaart binnen handbereik en daar zijn wij reuzetrots op.”

NPRC-app

Communicatie tussen kantoor en schip heeft de afgelopen decennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Waar dertig jaar geleden de marifoon een hoofdrol speelde, is de NPRC-app vandaag de dag het kloppend hart van de logistieke operatie. Alle NPRC-scheepseigenaren en logistieke schakels communiceren via deze app over de status van transporten.

“Deze real-time wereld is niet alleen voordelig voor onze klanten, maar ook voor onze leden. Juist door het digitaal afstemmen van planningen wordt de keten voorspelbaarder en kunnen voorraden efficiënter gecontroleerd worden”, aldus Brenninkmeijer.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -