- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNorth Sea Port verhoogt haventarieven minimaal

North Sea Port verhoogt haventarieven minimaal

- Advertentie -

Delen

North Sea Port heeft de haventarieven van 2018 gepubliceerd. De door de fusie tussen Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent ontstane havenbeheerder verhoogt de haven- en kadegelden voor Vlissingen en Terneuzen met 0,9 procent toegepast. Dit is circa 0,5 procent lager dan de huidige inflatie. North Sea Port kiest hiervoor om “de concurrentiekracht van de bedrijven in en om de haven te stimuleren en de haven nog aantrekkelijker te maken voor de scheepvaart”.

Ook voor de havengeldtarieven voor binnenvaart is gekozen voor een indexering van 0,9 procent. North Sea Port wil hiermee de binnenvaart blijven stimuleren als duurzame transportvorm.

De tarieven achter de sluis in het havengebied Terneuzen zullen naar verwachting in de loop van het jaar omhoog bijgesteld worden. Dit om de binnenvaarttarieven in de havengebieden van Vlissingen en Terneuzen beter te harmoniseren. Dit zal echter pas gebeuren nadat het project optimalisatie registratie binnenvaart is afgerond.

 

Vlissingen.

Green Award

Er werd in 2017 veelvuldig gebruik gemaakt van de diverse duurzaamheidkortingen die North Sea Port aanbiedt aan gebruikers van de havengebieden Vlissingen en Terneuzen. Het aantal zeeschepen dat in 2017 gebruik maakte van de ESI-korting verdubbelde in een jaar. Ook de 10 procent korting voor binnenvaartschepen met het Green Award-certificaat blijft gehandhaafd.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -