Noord Nederland praat met TVM over fusie

0

Vereniging Noord Nederland praat met TVM verzekeringen over samenwerking. Na Schepen Onderlinge Nederland fuseert mogelijk ook de in Heerenveen gevestigde onderlinge verzekeraar met de TVM Group. Die versterkt daarmee zijn positie in de binnenvaart nog verder.

Bij een eventueel samengaan zal Noord Nederland onder de naam "Noord Nederland Schepenverzekering" als zelfstandig merk vanuit Heerenveen blijven opereren met haar eigen directie en medewerkers.
De plannen zijn inmiddels, zij het onder voorbehoud, voorgelegd aan De Nederlandsche Bank. Die zou zich al wel positief hebben uitgelaten over de fusie.

Inleggeld
De directies en besturen van beide maatschappijen menen dat de samenwerking veel voordelen zal bieden voor de aangesloten leden van de maatschappijen. Onder andere door gezamenlijke inkoop van herverzekeringsproducten en besparing op de kosten van de administratie die voortvloeit uit de toegenomen wet- en regelgeving, die een steeds grotere impact heeft.
"Het bundelen van de financiële reserves biedt daarnaast voor de leden een grote zekerheid in de komende decennia. Bovendien zullen de leden van de Vereniging Noord Nederland in deze voorgenomen samenwerking hun inleggelden terug ontvangen."

Bijna 5.000 vaartuigen
Noord Nederland werd in 1946 opgericht door een kleine groep binnenvaartschippers om zonder winstoogmerk op onderlinge basis elkaars risico’s te dragen. In eerste instantie werden alleen binnenvaartschepen verzekerd en de eigenaren waren en zijn nog steeds lid c.q. deelgenoot van de Vereniging. Later werd een onderafdeling pleziervaart in het leven geroepen en konden eveneens pleziervaartuigen, woonschepen en andere niet-beroepsmatig ingezette vaartuigen worden verzekerd. Vandaag de dag telt Noord Nederland rond de 850 aangesloten beroepsvaartuigen en 4.000 pleziervaartuigen.

Inspelen op multimodaal vervoer
Directievoorzitter Arjan Bos van TVM: "Als marktleider in de vervoerssector willen we altijd voorop lopen in het belang van onze klanten. De komende jaren zal multimodaal vervoer niet meer weg te denken zijn in Europa en wij willen daar nu al op inspelen. Noord Nederland staat dichtbij haar klanten en door het bundelen van alle jarenlange ervaring en kennis zullen beide partijen sterker worden. We zullen onze klanten een bredere en sterkere basis kunnen bieden voor de toekomst."

Voortbestaan
Directeur Bonno van der Wal van Noord Nederland zegt: "Er wordt door ons gezocht naar een samenwerking waarbij het voorbestaan van de Vereniging Noord Nederland gewaarborgd blijft. Wij willen met onze eigen directie en dezelfde groep medewerkers vanuit ons kantoor in Heerenveen op dezelfde en vertrouwde wijze onze klanten blijven bedienen als nu. TVM lijkt ons hiervoor de meest ideale partner. TVM is op de weg de grootste transportverzekeraar van de Benelux. Wat wij op het water verzekeren, verzekert TVM op de weg. Een perfecte combinatie dus."
Wel benadrukt Van der Wal dat de uiteindelijke beslissing over een definitieve samenwerking van Noord Nederland met TVM  bij de leden van de vereniging ligt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.