Amulet wint BlueEFFICIENCY Award

0

De Amulet heeft de BlueEFFICIENCY Award gewonnen. Op 4 juni ontvingen de eigenaren Frans Jansen, Igor Jansen en Ton van der Molen de prijs voor de beste innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit.

Igor Fransen wordt geïnterviewd door Dolf Jansen.

Dat gebeurde tijdens een gala op de Floriade in Venlo waarop de MKB Innovatie Top 100 werd bekend gemaakt. Daarin eindigde de elektrisch aangedreven binnenvaarttanker, die vorig jaar ook al tot KNVTS Schip het Jaar werd uitgeroepen, op de 88e plaats.

Duurzame mobiliteit
Met de BlueEFFICIENCY Award geeft Mercedes-Benz extra aandacht aan duurzame mobiliteit in de MKB Innovatie Top 100. Initiatiefnemer van de MKB Innovatie Top 100 is Syntens Innovatiecentrum. Naast Mercedes-Benz Nederland ondersteunen ook NRC Handelsblad en NL Octrooicentrum het evenement.
De Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award is uitgereikt door Martin Hegeman, directeur Mercedes-Benz Cars bij Mercedes-Benz Nederland B.V. De winnaars mogen op kosten van Mercedes-Benz Nederland zowel de Mercedes-Benz fabriek als het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart bezoeken.

Mts Argonon
Onder de drie genomineerden kwamen de eigenaren van mts Amulet bekenden tegen: de LNG-tanker Argonon van Deen Shipping maakte ook kans op de prijs. Van die drie overtuigde naar de mening van de vakjury de ecotanker van V.O.F. Amulet het meest. “De belangrijkste motivatie is dat de eigenaren van de Amulet op meerdere delen van de aandrijving veelbelovende duurzame innovaties hebben toegepast: de motorisering, het energiemanagement en de krachtoverbrenging in het water.”
De Argonon eindigde als tweede. Dat is het eerste binnenvaartschip in Europa dat als motorbrandstof LNG gebruikt. Op de derde plaats eindigt het managementsysteem voor openbare verlichting van Maiken Systems.
De Argonon eindigde in de MKB Innovatie Top 100 wel hoger dan de Amulet. De 13e positie maakte dat de op dual fuel (80 procent LNG en 20 procent gasolie) varende tanker de beste kandidaat uit de logistieke sector was.
De jury stond onder leiding van Alexander Rinnooy Kan. De prsentatie was in handen van Dolf Jansen.

Vleesvrij
Winnaar van de MKB Innovatie Top 100 werd Ojah uit Ochten. Dat bedrijf fabriceert Beeter, dat de basis is voor “vleesvrije gerechten met vleesgelijkende eigenschappen”. Het product laat zich op dezelfde wijze verkleinen, vervormen, marineren, bereiden en presenteren als vlees, maar plantaardig meel en water zijn de enige ingrediënten.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.