- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe voorzitter voor Nederlandse binnenhavens

Nieuwe voorzitter voor Nederlandse binnenhavens

- Advertentie -

Delen

Maarten van Gaans-Gijbels is op 5 oktober benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens. Hij volgt Eric Janse de Jonge op, die de NVB zeven jaar leidde.

Van Gaans-Gijbels was tot afgelopen zomer gedeputeerde van Limburg, met in zijn portefeuille Energie, Klimaat, Mobiliteit en Infrastructuur. In een reactie op zijn benoeming zegt hij: “De Nederlandse binnenhavens zijn onmisbaar in de logistieke keten en vertegenwoordigen met hun omvang een groot economisch en maatschappelijk belang. Ik ben dankbaar voor het door de leden in mij gestelde vertrouwen om deze vereniging te mogen voorzitten.”

Onbenut potentieel

“De binnenhavens en binnenvaart hebben nog veel onbenut potentieel op het gebied van modal shift en innovaties. Om het te kunnen verzilveren, moeten we intensief samenwerken met partners zoals brancheverenigingen, kennisinstellingen en private ondernemers”, aldus de nieuwe NVB-voorzitter.

“Er komen ook belangrijke veranderingen op de binnenhavens en binnenvaart af, bijvoorbeeld de energie- en brandstoftransitie, digitalisering, klimaatadaptatie en (drugs)criminaliteit. Daarom is het belangrijk dat er meer financiële middelen en goede wet- en regelgeving vanuit de rijksoverheid en de Europese Unie voor de binnenhavens komen. Daarmee kunnen ze duurzamer, competitiever én veiliger worden gemaakt. Samen met de leden en het bestuur wil ik gaan werken aan een sterke, energieke vereniging die goed op de kaart staat in de regio, Nederland en Europa.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -