- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwbouw Maritieme Academie bereikt hoogste punt

Nieuwbouw Maritieme Academie bereikt hoogste punt

- Advertentie -

Delen

Op 4 oktober werd op de Maritieme Academie in Harlingen een mijlpaal gevierd: het hoogste punt van de nieuwe huisvesting.

De afgelopen maanden is er op het bouwterrein beton gestort, zijn er vloeren gelegd en muren geplaatst. Het goede verloop is mede te danken aan de prettige samenwerking met Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek, zo stelt de Maritieme Academie. Die vond het hoogste punt een goede gelegenheid om de bouwploeg en onderaannemers in het zonnetje te zetten.

De lucht in

De viering van het hoogste punt werd op de begane grond gedaan. Beleidsadviseur Huisvesting Marieke Jansen (Dunamare Onderwijs), directeur Arjen Mintjes (Maritieme Academie Harlingen) en directeur Henk Dedden (Friso Bouwgroep) plaatsten ieder een vlag. Met liftdak en al werden de drie vlaggen vervolgens met behulp van een grote bouwkraan zo’n 20 meter de lucht in getild.

De nieuwe huisvesting. Op de achtergrond is het schoolgebouw van de Maritieme Academie Harlingen zichtbaar. (foto Joachim de Ruijter)

Henk Dedden: “De bouw en de maritieme sector verschillen niet veel van elkaar en we leren elkaar door dit project nog beter kennen. De jeugd die hier komt wonen, leert meer dan alleen bootje varen, is technisch onderlegd. Wij bouwen dus, mochten zij in de toekomst voor ander beroep kiezen, ook aan onze eigen toekomst.”

Bouwrestaurant

Na de officiële handeling serveerde de eigen keuken van Maritieme Academie Harlingen een stevige lunch met een maritiem tintje: het oer-Hollandse captains’ dinner. Op de plaats van het nog te bouwen nieuwe restaurant werd voor de metselaars, voegers, elektriciens en timmermannen een pop-up bouwrestaurant ingericht. De maaltijd met kapucijners, spek, mosterd en zilveruitjes viel in de smaak.

Johan Visser en zijn collega-koks zijn het wel gewend om voor grote groepen te koken. Drie maaltijden per dag gaan er dagelijks door de handen van het keukenpersoneel voor de 150 inwonende leerlingen en studenten. “Het bedenken van gezonde en lekkere maaltijden is iedere week weer een leuke uitdaging. En dat gaan we in het nieuwe restaurant natuurlijk weer doen.”

Op de plek van het nog te bouwen restaurant lieten de ruim 60 bouwers zich het captains’ dinner goed smaken. (foto Joachim de Ruijter)

Moderne huisvesting

Directeur Arjen Mintjes is blij met de vooruitgang. “We zijn er met elkaar trots op dat we, zonder al te veel tegenslagen, al zover zijn gekomen met dit project. En met deze mijlpaal zijn we weer een stapje dichter bij de oplevering in maart 2024.”

“Met een moderne huisvesting met veel persoonlijk comfort verwachten we nog meer vmbo-leerlingen en mbo-studenten naar onze maritieme opleidingen te trekken. Zij hebben daarna 100 procent kans op een mooie baan en goedbetaald werk.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -