Nieuwe uitbater voor de Beren Boot

0

De Beren Boot gaat weer varen. Het themarestaurantschip in Rotterdam was afgelopen zomer buiten bedrijf. “We waren namelijk in gesprek met overnamekandidaten en er werd verbouwd op het schip”, vertelt Sybrinne Straver, marketingcoördinator van De Beren Holding, de keten van eetcafés waartoe de Beren Boot behoort. De Rotterdamse horecaondernemer Johan van der Linde van Partyservice Nederland, bekend van het varend theaterconcept Theater op het Water en partyschip De Ameland, is de nieuwe uitbater.

Vanaf woensdag 9 oktober kunnen passagiers weer op de vertrouwde ligplaats in de Parkhaven in Rotterdam inschepen voor een tweeënhalf uur durende tocht door de Rotterdamse haven om intussen te genieten van een Berenbuffet.

Verrassende routes
Er verandert wel het een en ander. Het buffet wordt flink uitgebreid, onder andere met elk kwartaal wisselende gerechten. Ook wordt niet langer één vaste route gevaren. De schipper zal geregeld verrassende routes door de haven kiezen die de passagiers een prachtig uitzicht bieden op de highlights en skyline van Rotterdam.

Binnenin heeft de Beren Boot een mooiere uitstraling gekregen. De nieuwe eigenaar is van plan om veel meer variatie aan te brengen in het menu. “De gerechten wisselen voortaan met de seizoenen mee”, vertelt Van der Linde. “Vanzelfsprekend blijven de typische Berengerechten, zoals de befaamde saté en spareribs, de boventoon voeren.”
Hij kent het Rotterdamse havengebied op zijn duimpje en wil geregeld afwijken van de vaste route. “Als er bijvoorbeeld ergens in de Rotterdamse haven een booreiland wordt opgebouwd, varen wij er langs. En als op een zondag Feyenoord voetbalt in de Kuip, varen we langs het stadion.”

De Beren Boot vaart op woensdag en donderdag om 18.30 uur, op vrijdag en zaterdag om 17.00 en 20.00 uur en op zondag om 16.00 en 19.00 uur. Tijdens schoolvakanties en feestdagen vaart De Beren Boot vaker en zijn er speciale arrangementen. Daarnaast is de boot af te huren voor feesten en partijen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.