- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsNieuwe patrouille-RHIB kan meer dan alleen snel varen

  Nieuwe patrouille-RHIB kan meer dan alleen snel varen

  - Advertentie -

  Delen

  Havenbedrijf Rotterdam maakt deze week instructievaarten met de RPA 5. Deze nieuwe RHIB haalt snelheden tot 90 kilometer per uur. De polyester patrouilleboot wordt vanaf volgende week echt ingezet, in eerste instantie om de pleziervaart te controleren.

  De RPA 5 kan meer dan alleen snel varen. Hij heeft midscheeps ook een multibeam aan boord. Daarmee kan de bodem gepeild worden. De RHIB vervangt twee boten die werden ingezet door respectievelijk de hydrografische afdeling en voor het handhaven van de veiligheid en orde op het water. Het vaartuig is geleverd door New Madeira RIB’s.

  Steeds sneller

  “We gaan het schip deze zomer vooral gebruiken voor handhaving en extra controles van de recreatie- en passagiersvaart”, aldus havenmeester René de Vries. “Dat is nodig, want die schepen worden steeds sneller. Bovendien kan de RPA 5 dankzij zijn snelheid nu ook een groter vaargebied controleren.”

  “Daarnaast kunnen we de RHIB inzetten bij incidenten, om drenkelingen uit het water te halen en om binnendijks havengebied te controleren op plekken waar onze normale patrouillevaartuigen niet kunnen komen.”

  foto’s: Ries van Wendel de Joode.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -