Nieuwe lijndienst brengt jachten naar Rijn en Moezel

0

Starclass Yachts uit Monaco begint een lijndienst voor het transporteren van jachten. De plezierschepen gaan per binnenschip van Gorinchem naar Basel.

Starclass Yacht Transport (dat ervaring heeft met overzeese jachttransporten) en van de Wetering Jachttransport (per truck) hebben daartoe het initiatief genomen samen met de binnenvaartrederijen HTS Groep uit Gorinchem en Suratho Scheepvaart uit Rotterdam. Ze om starten een dienst om jachten per binnenschip naar diverse bestemmingen op de Rijn en de Moezel te brengen, zodat de recreanten daar hun vakantie kunnen doorbrengen.

Wekelijkse afvaart
De jachten worden geladen op de eigen terminal van HTS in Gorinchem. Schepen tot 18 meter lengte en 55 ton gewicht kunnen mee. Elke week is er een afvaart naar Basel, maar de vaartuigen kunnen ook onderweg worden gelost. Onder andere in Straatsburg, Mannheim, Mainz en Koblenz.

Starclass Yacht Transport heeft al ervaring met het vervoer van pleziervaartuigen per schip, maar dan over zee.

“Op deze manier hoeft niet eerst de Rijn tegen de stroom te worden opgevaren”, legt Jan t esiepe3 van Starclass Yacht Transport uit. “Ook schippers die naar Zuid-Frankrijk willen, kunnen gebruik maken van deze service. We zetten hen dan af bij het begin van de Moezel, of desgewenst in Mulhouse, zodat ze zo het Canal du Rhine au Rhône in kunnen varen.”
De lijndienst start op 17 Mei. De reistijd duurt twee à drie dagen (afhankelijk van de bestemming). De booteigenaar vaart zelf niet mee. Die moet op eigen gelegenheid naar het lospunt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.