- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe havenkapitein voor Brussel

Nieuwe havenkapitein voor Brussel

- Advertentie -

Delen

Op 1 januari is Philippe Herman als nieuwe havenkapitein in dienst getreden bij de Haven van Brussel. Hij is de opvolger van Luc Delprat, die op 31 december 2017 met pensioen ging.

Philippe Herman was officier bij de Marine, korvetkapitein en stafbrevethouder. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring bij Defensie, waarvan meer dan twaalf jaar bij de lange omvaart. Hij legde zijn studies af aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen en heeft een Master in de Nautische Wetenschappen.

 

Havenpolitie en havenbeheer

Bij de Haven van Brussel heeft Herman de leiding over de dertig medewerkers tellende dienst die de rol vervult van havenpolitie en beheerder van de bruggen en sluizen. De dienst is ook verantwoordelijk voor het regelen van het waterpeil op het Brusselse gedeelte van de vaarroute Antwerpen-Brussel-Charleroi. Kapitein Herman krijgt ook gerechtelijke politiebevoegdheden voor het hele havendomein en de vaarweg in Brussel.

(foto Haven van Brussel)

Herman is verknocht aan de zuidpool, die hij al meermaals bezocht heeft en waar hij het militair detachement geleid heeft voor de bouw van het poolstation Prinses Elisabeth. Bovendien is hij zeer betrokken bij de problematiek van de klimaatopwarming. “Daardoor past hij perfect binnen de opdrachten van de Haven van Brussel met als doel om het waterwegtransport, de meest milieuvriendelijke transportwijze, te bevorderen.” Aldus Haven van Brussel.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -