Nieuwe burgemeester Zwartewaterland arriveert varend

0

Afgelopen vrijdag 14 januari is Eddy Bilder (CDA) geïnstalleerd als burgemeester van Zwartewaterland. De beëdiging vond plaats in het gemeentehuis te Hasselt door de nieuwe Commissaris van de Koningin van Overijssel, Ank Bijleveld-Schouten.

 

 Eddy Bilder wordt aan boord verwelkomd door F. Vlieger. (foto’s Roel Huls)

De aankomst van Bilder (46) was om meerdere redenen toepasselijk: de installatie werd voorafgegaan door een vaartocht door Zwartewaterland. De gemeente is met kernen als Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden nadrukkelijk verbonden met het water en met de binnenvaart. Zwartewaterland ligt op een knooppunt van vaarwegen en herbergt veel watergebonden bedrijven. Daarnaast is de nieuwe burgervader voorzitter van de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB) en uit dien hoofde ook bestuurslid van koepelorganisatie Kantoor Binnenvaart.

Binnenvaartpromotie
Die betrokkenheid was – mede op initiatief van Roel Huls, CU-fractievoorzitter in Zwartewater en bij de ING relatiemanager voor de sector Binnenvaart Noord Nederland – voor de gemeenteraad aanleiding om bij zijn aantreden een tocht met een motorvrachtschip te organiseren.

 

Vervanging van de Meppelerdiepbrug is een van de projecten die de komende jaren binnen de gemeente op stapel staan.

De familie Vlieger, die Zwartsluis als domicilie heeft, was bereid om daaraan met het in 2008 in de vaart gebrachte schip Immanuel mee te werken. Zij ontvingen Eddy Bilder bij de veerstoep in Genemuiden aan boord. Zo kon de nieuwe burgemeester Zwartewaterland met de drie kernen Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt vanaf het water bekijken. Hij ging in Hasselt weer van boord. De familie Vlieger zorgde op die manier meteen voor een prima promotie van de binnenvaart.
Eddy Bilder kwam daar later op de dag in zijn installatierede nog op terug. Met een verwijzing naar de vaartocht zei hij in het besturen te willen koersen op de betekenis van de naam van het schip: Immanuel staat voor ‘God met ons’.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.